Het Artikelen Archief
  De Home pagina De Islam pagina De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) pagina De Koran pagina De Hadith pagina
 
De Wonderen van de Koran

Hier kun je alles lezen over de Wonderen van de Koran. Dit zijn slechts een aantal Wonderen van de Koran want er zijn er echter nog veel meer. Maak hieronder een keuze om over één van de vele wonderen van de Koran te lezen.

Inleiding
De vorm van de aarde
De bergen
zee?n en rivieren
Diepe zee?n en inwendige golven
Wolken & bliksem
Oorsprong van het heelal
De rode roos van Nebula
De menselijke embryologische ontwikkeling
De sensorische karakteristiek van de huid
Het cerebrum (grote hersenen)
Statische wonderen van de Koran

Het cerebrum (grote hersenen)
Naar inhoudsopgave

Allah zegt in de Koran over ??n van de slechte ongelovigen die de Profeet Mohammed Sallalahu 'alaihi wasalamverbood om in de Ka`bah te bidden:

Niets daarvan!. Maar als hij niet ophoudt zullen Wij hem bij de nasayah (voorhoofd) pakken, nasayah (voorhoofd) leugenachtig en zondig! (Surah 96 : Ayah 15-16)

Waarom beschreef de Koran het voorhoofd als zijnde leugenachtig en zondig?. Waarom zei de Koran niet dat de persoon leugenachtig en zondig was?. Wat is de relatie tussen het voorhoofd en leugen en zonde?

Als we in de schedel naar het voorhoofd kijken, vinden we het prefrontale gebied van de cerebrum (grote hersenen) (zie figuur 22). Wat vertelt de fysiologie ons over de functie van dat gebied? In een boek, getiteld "Essentials of anatomy & physiology", staat over dit gebied: "De motivatie en het overleg om bewegingen te plannen en te initi?ren gebeurt in het voorste gedeelte van de frontale lobben, het prefrontale gebied. Dit is een gebied van associatie cortex..." In dit boek staat ook: "In verhouding tot zijn betrokkenheid bij motivatie, denkt men dat het prefrontale gebied ook het functionele centrum is voor agressie..."


Figuur 22: Functionele regionen van de linker hemisfeer van de cerebrale cortex. Het prefrontale gebied is op het voorste gedeelte van de cerebrale cortex gelokaliseerd.

Dus, dit gebied van de cerebrum is verantwoordelijk voor het plannen, motiveren en initi?ren van zowel goed als slecht (zondig) gedrag, en het is verantwoordelijk voor het vertellen van leugens en het zeggen van waarheid. Dus, het is juist het voorhoofd als leugenachtig en zondig te beschrijven als iemand liegt of een zonde verricht, zoals in de Koran staat vermeld:

"nasayah (voorhoofd) leugenachtig en zondig!"

Volgens Professor Keith L.Moore hebben de wetenschappers deze functies van het prefrontale gebied pas in de afgelopen zestig jaar ontdekt.


Hoofdstuk 11 van 12 hoofdstukken

naar boven
Naar boven
Printbare versie

Print dit artikel


Bronnen
www.eltawheed.nl
www.ummah.net

Meer info
Bekijk voor meer info omtrent dit onderwerp ook eens het Archief en/of de Links
Moge Allah mij vergeven wanneer ik fouten heb gemaakt en Allah weet het beste!
Risallah.com, April 2004