Het Artikelen Archief
  De Home pagina De Islam pagina De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) pagina De Koran pagina De Hadith pagina
 
De Wonderen van de Koran

Hier kun je alles lezen over de Wonderen van de Koran. Dit zijn slechts een aantal Wonderen van de Koran want er zijn er echter nog veel meer. Maak hieronder een keuze om over één van de vele wonderen van de Koran te lezen.

Inleiding
De vorm van de aarde
De bergen
zee?n en rivieren
Diepe zee?n en inwendige golven
Wolken & bliksem
Oorsprong van het heelal
De rode roos van Nebula
De menselijke embryologische ontwikkeling
De sensorische karakteristiek van de huid
Het cerebrum (grote hersenen)
Statische wonderen van de Koran

De vorm van de aarde
Naar inhoudsopgave

Vandaag de dag kunnen we naar de wereldbol kijken en weten we dat de aarde op een soort bal lijkt, (een bol). De Koran doet bepaalde uitspraken die er toe hebben geleid dat de Moslimgeleerden begrepen dat de aarde bolvormig is, dit begrip hadden ze lange tijd voor de Europese tegenhangers tot dit begrip kwamen.. Toen Europa in zijn duistere tijdperk zat, denkende dat de aarde plat was, gebruikte Moslimstudenten bollen voor het bestuderen van de aarde op Islamitische universiteiten. Aangezien het niet de bedoeling van de Koran was om wetenschap te onderwijzen, was het voor de Koran niet nodig om de bolvormigheid (of nog preciezer) van de aarde expliciet te noemen. Maar sommige uitspraken van de Koran stimuleren je om de wereld als een bol te zien. Neem, als voorbeeld, de volgende vers:

?Hebben jullie niet gezien dat God de nacht over laat gaan in de dag en de dag over laat gaan in de nacht?? (Surah 31 : Ayah 29).

Een andere vers vertelt ons dat God de dag met de nacht omwikkelt:

?Hij wikkelt de nacht om de dag en de dag om de nacht? (Surah 39 : Ayah 5).

Het woord ?omwikkelen? in de bovenstaande vers is de vertaling van het werkwoord kawwara, welke gebruikt wordt om de handeling ?het wikkelen van een tulband rondom een hoofd? te omschrijven. Om deze uitspraak volledig te kunnen begrijpen, moesten de lezers van de Koran de aarde wel als een bol zien.

Om de volledige waarde van de twee bovenstaande uitspraken uit de Koran te kunnen inzien, moet je thuis eens het volgende experiment uitproberen. Je hebt een zaklamp en een wereldbol nodig. Neem deze voorwerpen mee naar een donkere kamer. Gebruik de zaklamp om het licht van de zon na te bootsen, schijn het licht op de wereldbol. Merk op dat alleen maar ??n helft van de wereldbol belicht wordt. De andere helft bevind zich in het donker. De halve wereld heeft dag, de andere helft heeft nacht. Denk vervolgens aan het feit dat de aarde continue om zijn as roteert en in vierentwintig uur een volledige wenteling maakt. Draai de wereld bol nu langzaam rond om de rotatie na te bootsen. Merk op dat wanneer de wereldbol draait, de dag om de wereldbol draait om de andere helft van de wereld te belichten. De nacht gaat ook rond de wereldbol om rust aan de andere helft van de wereld te geven.

De dag en nacht wikkelen zich eeuwigdurend om de aarde heen met een bepaalde graad van interpenetratie (bepaald tussenstuk/ tussenstuk van schemering). Dit is precies zoals de astronauten het blijken te zien tijdens hun ruimtevluchten.

Dr. Bucaille maakt de volgende opmerking: ?Dit proces van eeuwig wikkelen, daarbij inbegrepen de zone van interpenetratie van de ene sector door de ander, komt in de Koran tot uitdrukking alsof het concept, dat de aarde rond is, al in die tijd bestond ? wat duidelijk niet het geval was.?

Hoe leggen we de aanwezigheid van deze kennis in de Koran uit? Dit is duidelijk geen weergave van de kennis in die tijd, maar was een hulpmiddel in het stimuleren van de Moslimwetenschappers om de aarde in zijn ware vorm te zien.

?Hij (Koran) is niets dan een vermaning voor de werelden. En over een tijd zullen jullie zeker weten wat zijn boodschap was. ?(Surah 38 : Ayah 87 en 88)


Hoofdstuk 2 van 12 hoofdstukken

naar boven
Naar boven
Printbare versie

Print dit artikel


Bronnen
www.eltawheed.nl
www.ummah.net

Meer info
Bekijk voor meer info omtrent dit onderwerp ook eens het Archief en/of de Links
Moge Allah mij vergeven wanneer ik fouten heb gemaakt en Allah weet het beste!
Risallah.com, April 2004